Dania głowne / Main courses
Gulasz z Jelenia podany z grulem z ogniska
(450g / por.)a)
75.00 PLN
Deer stew served with bonfire potato
Pieczeń z Jelenia w sosie podgrzybkowym z grulem pieczonym
(450g / por.)
87.00 PLN
Roast deer in sauce with bay bolete with bonfire potato
Żeberko cielęce z sosem na bazie piwa Miodowego "Watra"
(350g mięsa)
64.00 PLN
Veal ribs served with sauce based on Honey beer brewed by Browar "Watra"
Cielęcina w sosie z grzybów leśnych z kluseczkami
(200g mięsa)
65.00 PLN
Veal in mushroom sauce served with home-made noodles
Kotleciki cielęce z kostką duszone w sosie cytrynowym
(350g / por.)
66.00 PLN
Veal chops with cubes braised in lemon sauce
Pieczeń wołowa w sosie oscypkowo-chrzanowym
(250g mięsa)
53.00 PLN
Boiled beef with sauce and horseradish milk cheese
Talary polędwicy wieprzowej grillowane z grzybami z Doliny Chochołowskiej
(220g mięsa)
54.00 PLN
Grilled pork loin with mushrooms from the Chocholowska Valley
Góralski kociołek z duszonych polędwiczek wieprzowych w sosie paprykowym
(450g / por.)
53.00 PLN
"Highlander cauldron" stewed pork tenderloin in pepper sauce
Schab po cygańsku z cebulą i boczkiem
(220g mięsa)
46.00 PLN
Pork chop in the Gipsy way with onion and bacon
Kotlet De'Volaille (nadziewany serem owczym)
(220g mięsa)
48.00 PLN
Chicken fillet stuffed with ewe's milk cheese
Polędwiczki drobiowe grillowane z grzybami z Doliny Chochołowskiej w sosie śmietanowym
(200g mięsa)
49.00 PLN
Crunchy pieces of chicken stripes with mushrooms from the Chocholowska Valley in creamy sauce
Pierś z kurczaka zapiekana szpinakiem i serem
(200g mięsa)
47.00 PLN
Roasted chicken breast with spinach and cheese
Pierś z kurczaka zapiekana pomidorami i serem
(200g mięsa)
47.00 PLN
Roasted chicken breast with tomatoes and cheese